poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Dla osłody

Ciasto cappuccino

I Upiec biszkopt z 6 jajek.

II Masa kawowa:
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5l mleka
4 łyżki kawy cappuccino orzechowej
5 łyżek cukru
cukier waniliowy
kostka masła
2 żółtka
0,3l mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z mąkami, kawą i żółtkami. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło połączyć z budyniem. Masę wyłożyć na biszkopt.
Bita śmietana:
0,5 l śmietany 30% ubić z 2 łyżkami cukru pudru i dodać wystudzoną galaretkę, rozpuszczoną w 1/2 szkl.wody. Wyłożyć na masę, posypać kakao.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz